Ralph Lauren parfym – De bästa herr- och damparfymerna

Ralph-lauren-logo

I likhet med många andra modehus så inledde Ralph Lauren inte sina affärer med lukt och doft. Snarare var det slipsar man specialiserade sig på. Man började göra affärer redan 1967, men det var först 1969 som den första butiken dök upp på Bloomingdales i Manhattan, USA. Då sysslade man exklusivt med herrkläder. 9 år senare dök de första Ralph Lauren parfymerna upp.

Med drygt 40 års erfarenhet i parfymindustrin så kan man konstatera att Ralph Lauren har en hel del skinn på näsan. Man har producerat några av världens mest populära herr- och damparfymer. Man var även det första modehuset att släppa en dam- och herrparfym samtidigt.

Vi har synat de populäraste Ralph Lauren parfymerna i sömmarna och letat fram de bästa dofterna som den amerikanska modejätten har att erbjuda.

Nyfiken på hur vi recenserar olika produkter? Du kan läsa om processen här.

Ralph Lauren parfym

Det var 1978 som de första Ralph Lauren parfymerna släpptes och man har sedan dess berikat oss med goda lukter. Både för män och kvinnor.

Deras utbud är inte enormt om man jämför med exempelvis Hugo Boss och Versace. Men det gör ingenting, då de främst riktar in sig på kvalitet och inte kvantitet. Vilket också är en anledning till varför de än idag räknas som en av de bästa parfymtillverkarna.

Ralph Lauren herrparfym

Polo

En av de två första parfymerna som Ralph Lauren släppte 1978. En riktig klassiker som har bevisats vara en av de bästa dofterna för män.

En genuint maskulin parfym med aromer från naturen som ger en fräsch och härlig doft. Man har blandat gröna och kryddiga lukter med manliga aromer från trä, läder, bärnsten och mossa.

Polo är en stark parfym med en distinkt maskulin karaktär. Det räcker nästan med ett sprut för att doften ska hålla i sig hela dagen, vilket innebär att en flaska kan användas dagligen under flera år.

Det finns inget feminint med den här parfymen, utan den är strikt och manlig. Den bär upp en man med självförtroende, mystik och mognad. Den är stilig, helt enkelt.

En älskvärd klassiker som stärker din karaktär och person.

Toppnoter
Basilika, tall, lavendel, bergamott och artemisa
Mellannoter
Jasmin, ros, koriander, mejram, nejlika och timjan
Basnoter
Mysk, bärnsten, ekmossa, cederträ, läder och patchouli
Årstider
Vinter och höst, både dag och natt
Oerhört manlig
Håller hela dagen
Fräsch
Klassisk

Polo Blue

Enligt många en tidlös klassiker. Polo Blue släpptes 2003 och har sedan dess berikat många mäns liv.

Med sina toppnoter av melon och mandarin så är det en fruktig doft, än dock maskulin. Det finns alltid en risk för att fruktiga dofter uppfattas som feminina, men så är inte fallet med den här parfymen. Snarare ger kombinationen av de fruktiga toppnoterna med basnoterna mysk, trä och mocka en intressant och maskulin doft.

Doften är varken skrikig eller offensiv. Den är fräsch och håller sig under väldigt lång tid. Många rapporterar att den håller sig färsk och god under större delen av dagen.

Det här är en av de mer originella herrparfymerna där ute. Få modehus lyckas kombinera sådana aromer, med ett resultat av stil och manlighet – utan att vara skrikig eller aggressiv. Istället skulle jag säga att den är mogen och ger ett självsäkert intryck på dess bärare. Den ger sken av en man som vet vad han vill i livet.

Ralph Lauren Polo Blue lämpar sig bäst under dagtid och då framförallt under sommar och vår.

Toppnoter
Melon, gurka och mandarin
Mellannoter
Pelargon, salvia och basilika
Basnoter
Mysk, tränoter och mocka
Årstider
Sommar och vår
Självsäker
Manlig
Mycket väldoftande
Lugn

Polo Black

Det här är en tropisk och fruktig parfym, också den en klassiker från Ralph Lauren. Den är lite mer utmanande än Polo Blue, utan att vara för aggressiv en påträngande i dess lukter.

Man har kombinerat dofter av mango, citron och salvia – med maskulina aromer som timberol, tonkaböna och patschuli. I basen av parfymen kan man även hitta sandelträ, vilket stärker parfymens maskulina intryck.

Polo Black fungerar året om och den enda gången du bör undvika parfymen är vid sommarens högsäsong. När det är för varmt, det vill säga upp mot 30 grader, så kan doften skära sig en aning. Utöver det så är den perfekt under alla årstider, både dagtid och nattetid.

Ralph Lauren har hög kvalitet på sina parfymer och det utmärker sig ofta i hur långlivade dofterna är. Toppnoterna kan avta en aning efter drygt 1-2 timmar, men de finns hela tiden närvarande i samspel med mellannoterna och basnoterna.

Om du letar efter en attraktiv och manlig parfym, utan att vara för påträngande, som dessutom fungerar året om – då är det här ett bra val. Doften är djup, mogen och rik på goda och maskulina aromer.

Toppnoter
Mango, citron, aldehyder, salvia och tangerin
Mellannoter
Hedione, artemisia och calone
Basnoter
Sandelträ, patschuli, timberol och tonkabäna
Årstider
Året om, både dag- och nattetid
Mogen
Attraktiv
Manlig
Djup och kryddig

Polo Red

Utkommen 2013 och innehåller en hel del ”röda noter”. Bland annat hittar man dofter av rött trä, bärnsten och kaffebönor. Kompositionen är ganska vågad och energisk, vilket ger en ger dig ett lys av styrka, målmedvetenhet och maskulinitet.

Doften i sig är väldigt originell, vilket kommer att få dig att stå ut på ett bra sätt. Inte för att doften är påträngande, utan för att du kommer med något nytt och fräscht som få har. Det kan potentiellt bli en signaturdoft. En manlig sådan.

Parfymen kan beskrivas som mystisk, men ändå lekfull med lite attityd. Den har influenser från Medelhavet som passar bra för folk under 30. Om du är över 30 så passar Polo black och blue bättre.

Med sin värme och röda doft så passar den bäst under vinter, höst och vår. Du kan bära den med stolthet och självförtroende både på natten och dagen. Även om den också passar bra under inte allt för varma somrar, så gör den sig ändå bäst under vinter, höst och vår.

Ett ypperligt val för en ung, utåtriktad och lite mystisk man.

Toppnoter
Tranbär, citron och grapefrukt
Mellannoter
Salvia och saffran
Basnoter
Kaffe, trä och bärnsten
Årstider
Vinter, höst och vår
Mystisk
Lekfull
Manlig
Utåtriktad

Polo sport men

Om du letar efter 90-talet i en parfymflaska så har du hittat den. En klassiker som doftar sommar och fräschhet.

Den är ren, fräsch och har en maskulin söthet. Med ingredienser av mint, mandarin, citron och jasmin så är det en uppfriskande och lite vågad herrparfym. Medan Polo Blue och black är lite mer stillsamma och mogna, så är Polo sport lite yngre och kraftfullare.

Polo sport har funnits väldigt länge och har blivit något av en definition av sportparfym. Med sin uppfriskande fräschhet så är det svårt att se varför den här doften skulle gå ur tiden. Den passar sig lika bra under 90-talet som den gör idag, både för yngre och äldre män.

Kort sagt är det en ikonisk klassiker med en sportig och aktiv doft.

Toppnoter
Citron, bergamott, mandarin, aldehyder, mint, neroli och lavendel
Mellannoter
Ros, jasmin, cyklamen, pelargon, tång, infefära och rosenträ
Basnoter
Sandelträ, mysk, bärnsten, cederträ och guaiacträ
Årstider
Sommar och vår, helst dagtid
Energisk
Klassisk
Uppfriskande
Kraftfull

Ralph Lauren damparfym

Midnight Romance

Det är svårt att ta fel på en transparent flaska med rosa innehåll och ett namn som ”midnight romance”. Hela auran kring den här parfymen är passionerad, förförande och romantisk.

På toppen utmärker sig en härlig doft av hallon, för att lindas in i kärleksfulla jasmin och vanilj. Den är komfortabel och elegant – men samtidigt lekfull och lockande.

När man har börjat känna doften av Midnight romance så vill man bara ha mer!

Du kan använda den här mjuka och sensuella parfymen under årets alla dagar och tider. Den gör sitt bästa jobb under våren, men presterar perfekt även under de andra årstiderna.

Toppnoter
Hallon, bergamott och litchi
Mellannoter
Jasmin, pion och fresia
Basnoter
Vanilj, ambroxan och iris
Årstider
Alla årstider
Feminin
Romantisk
Elegant
Förförisk

Ralph

Du ser rätt, den här Ralph Lauren damparfymen heter endast Ralph. Men låt dig inte luras av det tråkiga namnet – det här är en riktigt väldoftande och somrig parfym!

Den här parfymen kan beskrivas i kortare termer: gullig, söt, feminin, somrig och ljuvlig. Om du letar efter en doft att använda under sommarens ljusa timmar och du gillar tidigare beskrivning – då behöver du inte leta mer.

Ralph är fräsch och söt med en lite krispig fruktighet. Med dess raka undertoner av blommor så är det en väldigt tjejig och ungdomlig parfym som passar bäst för den yngre publiken.

Toppnoter
Mandarin, äpple och osmanthus
Mellannoter
Fresia och magnolia
Basnoter
Mysk och vit iris
Årstider
Sommar och vår
Ungdomlig
Somrig
Fruktig
Kärleksfull

Kort om Ralph Lauren

Ralph Lauren, född som Ralph Lifshitz, är modegurun och skaparen av modehuset Ralph Lauren. Sedan starten 1967 så har man hunnit utmärka sig inom kläder, parfymer, accessoarer och inredning. Framförallt är de kända för sina unika pikétröjor.

Glöm inte att kika in vår guide till Armani parfymer

I slutet av 2016 så hade man 493 direktstyrda butiker världen över. 144 Ralph Lauren-butiker och resterande går under namnen Club Monaco och Polo Factory. Alla Ralph Lauren-butiker är däremot inte inräknade, då minst 93 av dem är styrda av licensierade partners och alltså inte direkt av Ralph Lauren. Här finner du Ralph Laurens officiella hemsida.

Även om Ralph Laurens parfym-sortiment inte hör till det största, så är de ändå ett av de ledande företagen inom parfymindustrin. Med mångårig erfarenhet och dofter av hög kvalitet så hör Ralph Lauren parfym till marknadens toppskikt och kommer göra så under en lång tid framåt.