Versace parfym – En resa bland parfymer

Versace-parfymer

Versace är ett lyxigt italienskt modehus med en lika rik som sorglig historia. Trots lönnmordet på dess grundare, Gianni Versace, så fortsätter det Milanostyrda företaget att vara ett toppnamn inom modeindustrin. Med sina eleganta kläder, väskor, skor och parfymer så är de en symbol för lyx och klass.

Men vad innebär Versace parfym och vilka dofter har de att erbjuda?

Vi har gått igenom några av de bästa Versace parfymerna för att ge dig en idé om varför Versace har blivit till en världskänd tillverkade av lyxparfymer. Kanske funderar du på att köpa en parfym till dig själv eller din partner? I så fall är det här en perfekt guide för dig.

Nyfiken på hur vi recenserar olika produkter? Du kan läsa om processen här.

Versace parfym

Att Versace har sitt näste i modestaden Milano går inte att undgå när man använder en Versace parfym. Inspirationen från Medelhavet är påtaglig och deras dofter utmärker sig genom sin originella och passionerade karisma.

Versaces herrparfymer är ofta väldigt maskulina och utmanande. Många skulle säga att parfymerna är exotiska för den svenska kulturen då det skapar en kontrast med vår lite lugna och stillsamma mentalitet.

Versaces damparfymer är även de utmanande, men på ett feminint och förförande sätt.


Versace herrparfym

Versace Eros

Ett av Versaces flaggskepp när det kommer till herrparfymer. Doften är döpt efter den grekiska kärleksguden Eros. Gudinnan Afrodites son. Det vore svårt att hitta ett mer passande namn för den här parfymen.

Den är rå, utmanande och passionerad. Den är intensiv, stark och maskulin. Det är Eros – kärleksguden!

Donatella Versace beskriver Eros: ”Den här doften är för en man som är sin egen mästare. Han är en hjälte: en man som försvarar sina ideal och mål”.

På toppen ligger fruktiga och passionerade dofter som citron, äpple och mint. Till basen hittar du vanilj och trä, vilket ger parfymen en manlig och kraftfull underton.

Den är perfekt för sena nätter, men är minst lika effektiv under dagtid – både under sommar- och vinterhalvåret.

Toppnoter
Mint, citron och äpple

Mellannoter
Ambroxan, tonkaböna och geranium

Basnoter
Vanilj, cederträ, mossa och Vetiver
Årstider
Året om, både dag och natt
• Kraftfull
• Manlig
• Självsäker
• Passionerad
Aktuellt pris

Pour Homme

Om du letar efter en somrig doft att bära under dagtid så kan du inte gå fel med Versace Pour Homme.

Parfymen släpptes 2008 och har sedan dess berikat män världen över med en Medelhavsinspirerad doft. Inledningsvis tillkommer en charmig lukt av citrus för att sedan kombineras med en manlig doft av ceder, mysk och bärnsten.

Den passar perfekt för en modern och intelligent man med ett stabilt självförtroende. Pour Homme har en väldigt manlig och mogen arom som är varken skrikig eller för intensiv. Ett mycket bra val för den vuxne mannen som letar efter en god och väldoftande parfym att bära under dagen.

Toppnoter
Citron, bergamott, ros och neroli

Mellannoter
Cederträ, salvia, hyacint och geranium

Basnoter
Bärnsten, mysk och tonkaböna
Årstider
Sommar och vår
• Mogen
• Stilren
• Maskulin
• Fräsch

The Dreamer

En av Versaces bästa herrparfymer för vinterhalvåret och hösten. Den är öm och stilren, men samtidigt manlig och vågad. Den är charmig och sofistikerad och kommer definitivt resultera i en hel del komplimanger.

Med toppnoter av lavender och mandarin så kombineras den med tobaksblad och ros. I basen hittar du dofter från gran, cederträ och vetiver. Kombinationerna av trä, tobak, blommor och frukt gör den till en originell och väldoftande parfym för en mogen och viljestark man.

Den är dessutom långvarig, upp emot 6-8 timmar. Få parfymer kan behålla sina aromer under så lång tid, vilket är ett stort plus för The Dreamer.

Toppnoter
Mandarin, salvia och lavendel

Mellannoter
Nejlika, ros, tobaksblad och geranium

Basnoter
Gran, cederträ, vetiver och tonkaböna
Årstider
Vinter och höst
Spännande kombinationer
Sofistikerad
Charmig
Klassig
Aktuellt pris

Man Eau Fraiche After Shave Splash

Den här aftershaven är anledningen till varför så många människor är lojala till Versace. Samtidigt som den är vågad och inbjudande, så är den fortfarande stilren och klassisk.

Man har blandat fruktiga essenser med orientaliska dofter av dragon, salvia och saffran. Inledningsvis lägger sig en arom av citron, kardemumma och jakarandträ – för att sedan bjuda in till svartpeppar, cederträ och mysk.

Det här är en förförisk aftershave för en utåtgående och aktiv man. Självsäker, målmedveten och beslutsam – den här doften kommer att förstärka alla dina manliga attribut.

Den är varm, inbjudande och förförande. Av den anledningen passar den bäst under kvällstid under sommaren, men även vår och höst. Förslagsvis bör du inte använda den på kontoret.

Toppnoter
Citron, bergamott, kardemumma, jakarandaträ och stjärnfrukt

Mellannoter
Svartpeppar, salvia, dragon och cederträ

Basnoter
Bärnsten, mysk, saffran, tysklönn och träd
Årstider
Sommar och vår
• Utåtgående
• Förförande
• Manlig
• Stark
Aktuellt pris

Versace damparfym

Crystal Noir

Om du gillar förföriska och romantiska damparfymer, då är Crystal Noir ett bra val. Toppnoterna i all ära, innehållande spår av ingefära och peppar – men det är i mellannoten som den här parfymen verkligen glänser. I mellannoten utmärker sig kokosnöt och apelsinblom, vilket ger en charmig och sensuell doft.

Parfymen är kryddig och stark, med en lång varaktighet. Det är inte en parfym som lämpar sig speciellt bra på ett tråkigt kontor, såvida du inte vill höja temperaturen ett par celcius. Snarare är den som bäst under kvällstid, gärna på hösten.

Toppnoter
Kardemumma, ingefära och peppar

Mellannoter
Gardenia, peon, apelsinblomst och kokosnöt

Basnoter
Mysk, bärnsten och sandelträ
Årstid
Höst
• Förförisk
• Romantisk
• Feminin
• Lång varaktighet

Yellow Diamond Intense

Utkommen 2014 och är en uppdatering och förbättring av Yellow Diamond som kom ut 2011. Doften är fräsch, ljus och lite mystisk.

Yellow Diamond Intense är en väldigt feminin parfym som passar bäst under dagtid. Den är stilig, romantisk och fruktig. Du kommer att märka att den inte är speciellt offensiv, utan snarare ligger den som ett tillägg till din person. Du kommer att få en fruktig och naturlig doft som komplimenterar skönhet, sofistikation och sommar perfekt.

Du hittar päron, citron och bergamot i toppnoterna. Så fort toppnoterna tagit sig fram så kryper en doft av jasmin och apelsinblomma fram. Som en bas finner du mysk och amber.

Den perfekta sommarparfymen för en stilren kvinna med klass! Den är väldoftande utan att vara påträngande.

Toppnoter
Citron, päron och bergamot

Mellannoter
Jasmin, osmanthus och apelsinblomst

Basnoter
Musk, benzoin och amber
Årstider
Fungerar under alla säsonger
• Väldigt feminin
• Perfekt på sommaren
• Klassisk
• Fräsch

 


Bright Crystal

En fruktig och blommig parfym med en vacker kvinnlig karaktär. Bright Crystal ger det bästa intrycket under vardagen, med härliga dofter från lotus, kuzu, amber och mahogny.

Bright Crystal är en vattnig parfym för den sköna kvinnan som söker en feminin doft med mycket blommor. Den är inte skrikig, men heller inte anonym. Den kommer att förgylla din karaktär och skönhet på ett stillsamt och sofistikerat sätt utan att vara påträngande.

En av de bästa Versace parfymerna för kvinnor. Det är helt enkelt en ljuvlig doft på ett väldigt smakfullt och feminint sätt.

Toppnoter
Granatäpple och granolia
Mellannoter
Lotus, magnolia och pion

Basnoter
Musk, mahogny och amber
Årstider
Sommar och vår
• Blommig
• Vacker
• Lugn och harmonisk
• En av de bästa

Kort om Versace

Lyxmärket Versace, eller Gianni Versace S.p.A som det egentligen heter, grundades 1978 av Gianni Versace. Deras huvudkontor ligger i Milan, Italien. Man specialiserar sig på att tillverka lyxiga kläder, skor, väskor och parfymer.

Glöm inte bort att läsa vår guide till Gucci parfymer

Dess grundare Gianni Versace mördades 1997 i sitt hem i Florida, USA. Företaget ärvdes därefter av hans syster Donatella Versace och hennes dotter Allegra Versace.

År 2016 så hade Versace mer än 1500 butiker världen över. Man har även samarbetat med bland annat svenska H&M. Här hittar du Versaces officiella hemsida.

Versace är ett ledande märke inom både dam- och herrmode och ingenting tyder på att det kommer förändras inom en snar framtid. De är och kommer under en lång tid framåt vara ledande när det kommer till parfymer.