Hugo Boss Parfym – Populäraste parfymerna

Hugo-boss-parfymer-artikel

Hugo Boss, ett av de kändaste märkena i världen. De har gått från att producera militäruniformer, till kostymer, skor, kläder och parfymer. Det tyska märket är väletablerat i modevärlden och det råder inga tvivel om att de producerar några av världens bästa parfymer.

Hugo Boss parfymer och dofter har varit populära under många år och det ser inte ut som att det kommer förändras. Det är svårt att se hur några av deras mer klassiska parfymer skulle gå ur tiden. Det finns en doft för nästan alla; klassiska aromer, parfymer för varma sommarnätter och dofter för den kalla vintern.

Nyfiken på hur vi recenserar olika produkter? Du kan läsa om processen här.

Hugo Boss parfym

Hugo Boss parfym har alltid inriktat sig på att stärka bärarens karaktär, utan att vara för aggressiv. Parfymerna är oftast mogna och sköna.

Damparfymerna är väldigt feminina och smakfulla, medan herrparfymerna är maskulina och stolta. Männens dofter är ofta sprungen ur läder, trä och frukter och kvinnornas dofter från frukter, blommor och naturen.

Det går att hitta både eleganta och enkla parfymer, såväl som mer utmanande och modiga lukter för den målmedvetna mannen eller kvinnan. Här nedan har vi recenserat några av Hugo Boss bästa och mest populära herr- och damparfymer.

Hugo Boss herrparfym

Hugo-boss-flaska

Boss Bottled EdT

En riktig klassiker som släpptes så tidigt som 1998 och har vidareutvecklats sedan dess.

Med sin kryddiga karaktär med en toppnot av citrus så är det utan tvekan en oerhört manlig parfym. Den är lite vågad, men samtidigt mjuk och varm – vilket är svårslaget. Det gör att den här doften passar perfekt under hösten och våren. En mycket fräsch parfym!

Toppnoter
Citron, äpple, plommon, ekmossa, bergamott och citrus
Mellannoter
Mahogny, nejlika och kanel
Basnoter
Sandelträ, vanilj, cederträ, olivträ och vetiver
Årstid
Höst och vår
• Manlig karaktär
• Mjuk i tonen
• Fräsch och uppiggande

Boss Bottled Night EdT

En lite mer vågad doft som passar sig perfekt för män som söker en utmaning. Den är fräsch, maskulin och modern. Parfymen dök upp på marknaden 2010.

Många ”night”-editions brukar ha speciell ton, en lite stickande och aggressiv doft. Boss Bottled Night känns mer som en blandning mellan en sportig parfym och en sommarparfym. Den är naturlig, men ändå utmanande och tuff.

Toppnoter
Lavendel och björk
Mellannoter
Viol
Basnoter
Trätoner och mysk
Årstid
Alla årstider. Helst senare på dagen.
• Attraherande
• Maskulin
• Sportig sommarparfym

The Scent EdT

Det här är en sådan parfym som man antingen älskar eller hatar. Den är så rå, vågad och utmanande. Om du lyckas använda den här parfymen rätt – då har du allt att vinna. Hela världen är din, nästan.

Parfymen har en fräsch och kryddig doft med inslag av läder. Det är en otroligt maskulin och kraftfull parfym som passar sig bra vilken som helst tid på dygnet.

En av de mest manliga parfymerna Hugo boss har att erbjuda. Otroligt karaktäristisk och tuff!

Toppnoter
Ingefära och mandarin
Mellannoter
Lavendel och maninka
Basnoter
Läder och trä
Årstid
Vår och höst
• Vågad
• Väldigt maskulin
• Passar på natten och dagen

Hugo Boss damparfym

Deep Red Hugo Boss for Women

Utkommen 2001 och har gjort många kvinnor lyckliga sedan dess. Och alla runtomkring. Det är en blommig och fruktig doft med en svag citruskaraktär.

Den passar perfekt för starka och moderna kvinnor som vill avspegla sin personlighet genom sin parfym. Deep Red är en väldigt feminin doft som ger en naturlig och frisk lukt som håller i sig en längre tid. Oroa dig inte för att den kommer ta slut inom en timme.

Inledningsvis kommer en goda, fruktiga smaken av päron, mandarin och apelsin – för att sedan kombineras och lätt tas över av vanilj och hibiskus.

En energisk doft som passar sig ypperligt under vintertid, men passar även perfekt på hösten.

Toppnoter
Svarta vinbär, päron, blodapelsin och mandarin
Mellannoter
Hibiskus, ingefära, freesia, natthyacint och ingefärsblomster
Basnoter
Vanilj, mysk, sandelträ och ceder
Årstid
Vinter och höst. Helst på kvällen.
• Feminin
• Modern
• Frisk och väldoftande

Femme EdP

En uppfriskande och romantisk doft. Femme är en väldigt feminin parfym som bland klassiska frukter med ljuva och naturliga blommor.

Det här är en parfym som kramar om dig av godhet och en fräsch arom.

Om du letar efter en feminin parfym att använda under dagtid – då är det få dofter som slår Hugo Boss Femme.

Toppnoter
Mandarin, svarta vinbär och fresia
Mellannoter
Lila, ros och jasmin
Basnoter
Aprikos och bärnsten
Årstid
Alla årstider. Passar bäst under dagen.
• Frukt & blommor
• Dagtidsparfym
• Klassiker

Boss Woman EdP

Den är enkel, stilren, stillsam och feminin. Doften är friska och fruktiga, men inte intensiva eller aggressiva. Lukterna är väldigt varsamma och kryper fram på ett behagligt och sofistikerat sätt.

Boss Woman är en parfym som berättar om skönhet, mognad och naturlig utstrålning. En mycket fin parfym för den kvinna som söker stil och klass, men också värme och skönhet.

Toppnoter
Sandelträ och ceder
Mellannoter
Viol och fresia
Basnoter
Mango och mandarin
Årstid
Året om, men framförallt under sommar och vår. Passar bäst dagtid.
• Sofistikerad
• Enkel
• Doftar ”skönhet”

Hugo Woman Extreme EdP

Om du letar efter en söt och fräsch damparfym från Hugo Boss, då är Hugo Woman Extreme ett bra val.

Låt dig inte luras av namnet, parfymen är inte så aggressiv som namnet antyder. Doften är väldigt fruktig och fräsch och efter ett tag ger lukten av jasmin ett stort intryck. Man har kombinerat många intressanta lukter i den här parfymen, bland annat hittar man hintar av: gräs, svart te och jasmin.

Parfymen är lite mer utmanande och vågad än exempelvis Boss Woman, men utan att vara intensiv och påträngande. Undvik att använda den här doften under vinterhalvåret, då dess fräschhet gör sig bäst under sommar, vår och höst.

Toppnoter
Osmanthus
Mellannoter
Svart te och jasmin
Basnoter
Gräs och boysenbär
Årstid
Vår, sommar och höst
• Utmanande
• Fräsch
• Sensuell

Kort om Hugo Boss

Företaget Hugo Boss grundades 1924 av Hugo Ferdinand  Boss i Tyskland. Inledningsvis inriktade man sig på att designa militäruniformer som användes av Tyska armén. Senare specialiserade man sig på herrkostymer och gör det än idag, även om man också har dam- och barnkollektioner.

Du har väl inte missat vår stora guide till Ralph Lauren parfymer

Utöver herrkostymer så säljer man även andra herrkläder, men också damkläder, barnkläder, parfymer klockor och skor. Du kan hitta deras produkter under följande varumärken:

• Boss
• Boss Orange
• Boss Green
• Boss Selection
• Boss Kids wear
• Boss home
• Hugo

Kärt barn har många namn, som man brukar säga.

Oavsett vad Hugo Boss producerar så kan man vara säker på att de har mycket erfarenhet i ryggen, vilket också brukar återspeglas i deras produkter. Här hittar du Hugo Boss officiella hemsida.

Precis som med de flesta andra stora tillverkare av parfymer, så uppdaterar man sitt sortiment kontinuerligt. En parfym som släpptes 2001 kan med andra ord ha genomgått flertalet förändringar i receptet. Detta till fördel för konsumenter, då förändringar i parfymen görs för att förbättra och utveckla doften.