5 Hårvårdstips varje kvinna borde kunna

När det kommer till håret så måste det göras rätt från början. Torrt hår eller kluvna toppar går att maskera, men är nästan omöjligt att dölja helt – oavsett vad du gör med det.

Är ditt hår torrt, ser tråkigt ut eller saknar volym?

Här är våra 5 bästa tips för ett snyggare och mer välmående hår.

1. Massera huvudet regelbundet

Det här är helt klart vårt favorittips, så därför hamnar det högst upp. Att massera skalpen är givetvis otroligt skönt, men den huvudsakliga anledningen är att få igång blodcirkulationen.

Ditt hår växer från hårsäckarna i ditt huvud och därför är det viktigt att ta hand om hårsäckarna. Allt som växer måste tas hand om vid basen, vare sig det är nyfödda barns näring, växter eller muskler på gymmet. När du masserar skalpen så stärker du rötterna och därmed också håret. Om rötterna inte är välmående, så kan de inte producera välmående hår.

2. Borsta håret innan du duschar

Om ditt hår har knutar och trassel, så bör du borsta håret innan du duschar och inte efteråt. Ditt hår är som svagast när det är vått, så att borsta det efter duschen kan göra att du tappar mer hår.

Så för att reducera håravfall – borsta håret innan duschen!

3. Skydda din hud när du färgar håret

Färgerna vi använder för håret innehåller starka kemikalier. Hur nyttig och skonsam produkten än må marknadsföras som, så är det i slutet av dagen slitsamt för både hud och hår.

Färga inte håret när det är nytvättat, de naturliga oljorna i din hårbotten skyddar nämligen din hud från att ta upp färgen. Du bör också applicera vaselin runt hårfästet, öronen och halsen för att undvika fula fläcka.

4. Kallduschar är bättre

Det värsta tipset av dem alla: duscha kallt istället för varmt. Det är svårt att göra och jag själv bryter ibland den här regeln. Men faktum är att långa varma duschar tömmer din hud på dess naturliga oljor, vilket gör skalpen och håret torrt. Det öppnar dessutom upp porerna.

Duscha lite kallare, eller i alla fall avsluta duschen med kallvatten. Det kommer att ge mer lyster till ditt hår.

Om du lider av torrt hår så rekommenderar vi Poze repair & rebuild shampoo från Pozehair.se. Eftersom det innehåller en hel del antioxidanter och protein, så hjälper det till att återfukta och reparera torrt och skadat hår.

5. Applicera conditioner på topparna

När hår blir torrt så är det oftast topparna som torkar ut först. Anledningen är att din hud producerar naturliga oljor, så håret närmast rötterna är oftast återfuktat. Såvida man inte har problem med en torr hårbotten också.

Ett bra tips är därför att applicera conditioner enbart på topparna, då det oftast är de som behöver återfuktas.