Armani Parfym -12 främsta dofterna

Armani-logo

Armani är en framgångssaga utan dess like. Företaget blev en succé redan under sitt första år då man sålde produkter för mer än 1 miljon dollar. Det italienska modehuset grundades 1975 i Milano, men blev snabbt ett namn av värde på global nivå.

Med sina maskulina och naturliga dofter så har Armani parfym blivit ett starkt märke i parfymindustrin, framförallt för män.

Märket har blivit en internationell symbol för sofistikation, exklusivitet och kvalitet. Som ett kvitto på sin popularitet hade man 2014 en vinst på cirka 415 miljoner Euro.

Nyfiken på hur vi recenserar olika produkter? Du kan läsa om processen här.

Armani Parfym

Den första Armani parfymen släpptes 1982, under namnet ”Armani”.  Damparfymen blev en populär historia och två år sedanare, 1984, släppte man sin första herrparfym med namnet ”Armani Eau Pour Homme”.

Sedan 80-talets framgångar på parfymmarknaden så har man fortsatt sälja parfymer av hög kvalitet. Vilket har stärkt märkes integritet och status som en exklusiv och mogen kraft i modern modeindustri.

Vi har gått igenom Armanis alla parfymer för att hitta de bästa dofterna för både män och kvinnor. Med största sannolikhet hittar du någonting som passar dig eller din partner.

Armani herrparfym

 

Acqua Di Gio Homme

Den första ”riktiga” parfymen jag ägt. Att jag fick den av min far stärker nostalgin än mer.

Man säger att parfymen är inspirerad av grundaren Giorgio Armanis resor till paradisön Pantelleria i Italien. Med sina saltiga och söta dofter så för det faktiskt tankarna till varma stränder och solsken. En perfekt herrparfym för somriga dagar.

Parfymen fungerar året om, men gör sig bäst under varmare perioder. Den är lätt i tonen och ger ett behagligt och självsäkert intryck.

En Armani klassiker som aldrig går ur tiden. Ett säkert kort för den som letar efter en ny parfym.

Betyg: 4/5

Toppnoter
Bergamott, mandarin, jasmin, lime, citron och neroli
Mellannoter
Rosor, violer, koriander, muskot, persika och cyklamen
Basnoter
Mysk, cederträ, patchouli och bärnsten
Årstider
Sommar och vår
Riktigt grym sommarparfym
Söt och saltig
Maskulin doft
Enkel och självsäker

Eau de Nuit Pour Homme

En ny version av deras äldre parfym Eau Pour Homme som släpptes 1984. En klassisk och skarp doft med aromer från citrus och träslag.

Eau Pours ättling Nuit Pour har blivit minst lika populär med sina toppnoter av rödpeppar och citron. I hjärtat hittar du bland annat kardemumma, iris och heliotrop. För att främja den maskulina karaktären så baseras parfymen på cederträ, bärnsten och tonkaböna.

Armani har lyckats bra med Eau de Nuit och den passar ypperligt under kvällen och natten. Den är modig, charmig, självsäker och kommer definitivt imponera på kvinnorna runtom dig.

Lukten är stilig och modig, men utan att vara aggressiv eller påträngande. Jag har hört kvinnor beskriva den som ”magnetisk” och ”energisk”.

Betyg: 4.2/5

Toppnoter
Bergamott och rödpeppar
Mellannoter
Iris, kardemumma, heliotrop och muskot
Basnoter
Cederträ, bärnsten och tonkaböna
Årstider
Vinter och höst, gärna på kvällen eller natten
Självsäker
Perfekt för en utekväll
Maskulin
Stilig

Acqua Di Gio Profumo Pour Homme

En av de bästa Armani parfymerna. Du kan bära den året om, dag som natt, och den är fortfarande lika väldoftande och fräsch.

Den har en fräsch-kryddig arom med en svag ton av rök och värme.

Det är extremt svårt att gå fel med den här doften – den har allt en vuxen och mogen man kan tänkas vilja ha. Dess elegans och manlighet är exceptionell och kommer inte att lämna någon besviken.

En av de bästa parfymerna där ute och därmed en bra investering i dig själv!

Betyg: 4.3/5

Toppnoter
Sjöaromer och bergamott
Mellannoter
Salvia, rosmarin och pelargon
Basnoter
Rökelse och patchouli
Årstider
Året om
En av de bästa parfymerna för män
Maskulin
Fräsch och kryddig
Elegant

Armani Code

En till nattparfym från Armani. Med sina citrus- och läderdofter så är det en mystisk och maskulin doft. Code innehåller allt som en man behöver för att visa vilken modig och beslutsam sinnesstämning han är i.

2006 kammade Armani Code hem FiFi Awards pris för ”Årets herrparfym”. Var det välförtjänt? Utan tvekan!

I början när du sprutar på parfymen känner man den lekfulla men ändå mystiska doften av citron och bergamott. Efter det kryper sig en god lukt av oliv och trä fram. I basen finns en stabil grund av tonkaböna, läder och tobak.

Du vill helst inte använda Armani Code på jobbet, men om du ska ut på stan nästa fredag så är det ett otroligt bra val. Läderdoften är väldigt dominant i den här parfymen.

Betyg: 4.2/5

Toppnoter
Bergamot och citron
Mellannoter
Trä och oliv
Basnoter
Tonkaböna, tobak och läder
Årstider
Vinter och höst, kväll och natt
Mystisk
Vågad
Beslutsam
Karaktärsstark

Eau d´Aromes

Armani Eau d´Aromes utkom 2014, så det är fortfarande en relativt ny parfym.

Precis som övriga Armani parfymer så har den en manlig elegans med toppar av frukt. Du kommer definitivt att få positiva reaktioner när du använder den här doften.

Särskilt framstående är aromerna från ingefära, vetiver och mandarin. En otroligt maskulin doft, men framförd på ett vänligt och välkomnande sätt med hjälp av sina härliga fruktdofter.

Ännu en anledning till varför Armani år efter år behåller sin position som en av de bästa modehusen i världen. Deras parfymer symboliserar exklusivitet och kvalitet. Eau d´Aromes är inte ett undantag. Ett bra val!

Betyg: 4/5

Toppnoter
Mandarin och bergamott
Mellannoter
Ingefära och patchouli
Basnoter
Salvia, kardemumma och vetiver
Årstider
Året om, men gör sig bäst på sommaren under dagtid
Väldigt manlig ton
Välkomnande
Elegant
Stilig

Diamonds for Men

En träig och kryddig parfym från 2008.

Den är kraftfull och robust i sina dofter. Varm och samtidigt fruktigt söt, utan att vara feminin. Man har kombinerat flera goda dofter i Diamonds for men, men (det var inte med flit!) det är framförallt kakao, bergamott och bärnsten som är mest framträdande.

Om du letar efter en parfym som du kan ha både natt och dag och som har en lång varaktighet? Då är Diamonds ett bra val. Den håller länge och kan användas i princip när som helst. Om du letar efter en parfym som du endast ska använda på sommaren, då skulle jag ha tagit något annat. Men vill du ha en året om-parfym, då gör sig Diamonds for Men mycket gott!

Betyg: 4.8/5

Toppnoter
Bergamott och trä
Mellannoter
Vetiver, cederträ och peppar
Basnoter
Kakao och bärnsten
Årstider
Året om, både dag och natt
Har en exklusiv aura
Söt och sofistikerad
Flexibel användning
Självsäker

Armani Eau De Cèdre Pour Homme

Första instrycket: wow!

Det är här är en riktig originell herrparfym från Armani. Du kommer inte att lukta som någon annan – i positiva ordalag. De Cedre luktar riktigt, riktigt gott och spännande.

Doften är varm, klassisk och sofistikerad. Perfekt för hösten, men fungerar också utmärkt vid andra säsonger. Föreställ dig en väldigt dyr bil med lädersäten.  Det är hur man skulle kunna beskriva Eau De Cedre.

Öppningen är god och fruktig med toner av citron. Kort därefter visar viol och kardemumma sitt ansikte i hjärtat av parfymen. Basen är stabil och långvarig, med lukter från trä, svart te och ceder.

Ceder och svart te är väldigt dominanta i den här parfymen.

Betyg: 4.2/5

Toppnoter
Salvia, citron och bergamott
Mellannoter
Spiskummin, kardemumma och viol
Basnoter
Tränoter, svart te, cederträ och mocka
Årstider
Alla säsonger
Exklusivitet
Originell
Manlig
Spännande

Emporio

En bra sak med Armani’s parfymer är att de är så flexibla. Många av dem kan användas under alla säsonger utan att skära sig med någon årstid.

Emporio har en distinkt citrusdoft i toppen och en skarp trälukt i basen. Jag har läst recensioner där folk beskriver kombinationerna som ett mästerverk. Och ja, det är inte långt ifrån sanningen. Man har verkligen lyckats sätta ihop aromer som passar mycket bra ihop och skapar en stark och pålitlig herrparfym.

Om du vill vara originell så är Emporio ett bra val. Den var populär under tidiga 2000-tal, men idag är den sällan använd. Trender kommer och går och folk vill gärna vara uppdaterade med det senaste, så de väljer en parfym som är nyligen utkommen. Vilket är lite konstigt, då goda lukter förblir goda lukter oavsett vilket år det är.

Till vår fördel så betyder det att du blir originell och självständig med Emporio. Du kommer att lukta gott och på ett sätt som ingen annan.

En klassisk parfym som tyvärr har fallit lite i glömska. Doften är klassisk, elegant och stilig. Den passar en självsäker och modern gentleman. Samtidigt är den ganska vågad, utan att vara offensiv i sin framtoning.

Emporio är en fantastisk parfym som inte kommer att göra dig besviken – något mer behöver egentligen inte sägas. Kolla bara på vilka aromer som finns i den här flaskan!

Betyg: 4.1/5

Toppnoter
Citron, kardemumma, bergamott, salvia, kuzu, äpple, annanas och mandarin
Mellannoter
Rosor, jasmin, muskot och cyklamen
Basnoter
Cederträ, ekmossa, bärnsten, tonkaböna, trä och mysk
Årstider
Året om
Originell
Riktigt bra doftupplevelse
Elegant
Klassisk

Armani damparfym

Si EdP

Med sina ljuvliga dofter av vanilj och gröna noter så är det en positiv och harmonisk parfym. Den är varm och mjuk i tonen, med en mer klassisk än ”modern” arom.

Precis som övriga Armani parfymer så är den elegant och stilig. De mest dominanta lukterna är toppnoten svart vinbär och basnoterna vanilj och patchouli.

Si EdP gör sig bäst under vinter, höst och vår.

Betyg: 3.7/5

Toppnoter
Svart vinbär
Mellannoter
Fresia och rosor
Basnoter
Vanilj, bärnsten, patchouli och tränoter
Årstider
Vinter, höst och vår
Harmonisk
Klassisk
God vaniljdoft
Svart vinbär på toppen

Armani Code Women

En briljant parfym för sena kvällar med mycket glädje och positivitet.

Armani Code for Women är fruktig och söt, men långt ifrån stickande. Den är nästan lite exotisk.

Förförande, lekfull och sexig är ord som snabbt dyker upp när man känner den här doften. Alltså inget för en oskyldig dag på kontoret.

Du kommer att känna dig vacker, sensuell och spännande med den här lukten.

Betyg: 3.9/5

Toppnoter
Apelsin och jasmin
Mellannoter
Ingefära, jasmin och orange blomma
Basnoter
Trä, vanilj och honung
Årstider
Vinter och höst
Förförisk
Spännande
Lekfull
Positiv

Because It’s You Femme

Feminin, söt och fruktig.

Du kan använda den året om, dag som natt. De feminina och underbara detaljerna i aromen kan inte gå fel.

När du först sprayar parfymen så träder en härlig doft av hallon, citron och neroli in. Kort därefter stärks doften av lukter från rosor och vanilj.

Kan du tänka dig den fruktiga doften av hallon och den stabila och sensuella säkerheten av vanilj? Då är ”Because It’s You Femme” något du ska prova. Den är riktigt, riktigt god att lukta på!

Betyg: 3.6/5

Toppnoter
Citron, neroli och hallon
Mellannoter
Rosor
Basnoter
Trä, mysk och vanilj
Årstider
Alla säsonger
Feminin
Rosor & hallon
Stilig
Mogen

Sun di Gioia

En av de bästa damparfymerna från Armani.

Varmar sommardagar under solens strålar, skvalpande vatten och kvittrande fåglar. Inte många parfymer passar så bra under soliga dagar som den här parfymen.

Inte så konstigt att den blivit så populär.

Fresia och bergamott på toppen,  men det är i kärnan som parfymen verkligen sticker ut. Jasmin, Ylang-ylang, frangipani, iris och vanilj – ett genidrag av kombinationer för en sommarparfym.

Den är lugn, krämig och somrig. Underbar för den vackra och moderna kvinnan!

Betyg: 4/5

Toppnoter
Bergamott och fresia
Mellannoter
Jasmin, Ylang-ylang och frangipani
Basnoter
Bensoeharts, iris och vanilj
Årtider
Sommar och vår
Sommarkänslor
Väldigt populär
Luktar riktigt gott
Modern

Kort om Armani

Giorgio Armani S.P.A grundades 1975 av Giorgio Armani. Det italienska modehuset fick snabbt ett globalt erkännande, allra främst från skådespelare i Hollywood.

Till en början specialiserade man sig på exklusiva kläder för män och kvinnor. Senare breddade man sortimentet genom att sälja väskor, heminredning, accessoarer, smycken och parfymer. Man har till och med börjat driva caféer, restauranger, nattklubbar och hotell.

Missa inte vår stora guide till Hugo Boss parfymer

Armani har hela tiden lyckats behålla sin exklusivitet och status som ett av de främsta modehusen. Att dessutom lyckas implementera den lyxiga och pålitliga kvalitet som deras klädkollektioner har, i sina parfymer – är ett konststycke i sig.

Med Armani så kan man förvänta sig kvalitet. Det spelar ingen roll om du köper kläder, smycken eller en herrparfym. Tillskillnad från många andra stora modeföretag, så har man lyckas bibehålla en kvalitet och standard som står över många andra modehus.

Här hittar du Armani’s officiella hemsida.