Hårprodukter för män [6 bästa produkterna för ditt hår]

Hårstyling-artikelbild

Har du någonsin känt att ditt hår är bra, men kan bli bättre? Man vill ha mer glans, mer fyllnad eller helt enkelt vill att det ska behålla formen hela dagen. Det svåra är inte att veta vad man vill, utan hur man ska få det.

Du vill inte vara den som tror att han får kvinnors uppmärksamhet för att han ser bra ut, när det i själva verket är för att han ser komisk ut. Många gånger är det frisyren som sätter krokben för oss män, framförallt när man försöker göra något propert av det.

Grunden till den här typen av problem är valet av produkt. Deras frisyrer ser troligtvis helt ok ut när de lämnar hemmet, men efter att ha vandrat genom vind och solsken ett par timmar så ser de ut som Tarzan. Frisyren är alltså inte problemet – det är produkten.

Vi har därför listat 6 bra hårprodukter för män som garanterat ger dig ett försprång utseendemässigt.

Nyfiken på hur vi recenserar olika produkter? Du kan läsa om processen här.

Hårprodukter för män

Schampo för män

Jag är själv skyldig till att använda 2-in-1-produkter. Man tvättar håret med någon Axe look-a-like som kostade 20 kronor på ICA och sen snabbt ut ur duschen. På med lite hårvax och sen är jag man klar.

Ptja, jag gjorde så när jag var i min ungdom, i alla fall.

Schampo ligger till grunden för hela håret. Det tvättar ur smuts och ger håret näring. Se det som basen för hur ditt hår kommer att se ut och kännas. Med ett dåligt schampo så har du förlorat halva matchen och det är omöjligt att vinna.

American Crew Anti-Dandruff Shampoo

Ett bra schampo gör håret rent. Punkt. Om man använder gelé, vax eller hårspray så är det extra viktigt med ett schampo som verkligen gör rent.

Den här produkten luktar gott och fräscht med en hint av mint. Den är framtagen för att vara extra varsam mot hårbotten för att motverka kliande, mjäll och flagnande hud. Efteråt känns håret mjukt och skönt, vilket gör det enklare att styla. En perfekt förutsättning inför när du ska applicera gelé eller vax.

• Fräsch doft av mint
• Rengör bra
• Mjuk och snäll mot hårbotten
• En av de bästa

Toni&Guy – Men Anti-Dandruff 2 in 1

Jag kan inte dölja min sanna natur att vilja vara effektiv och sparsam. 2-in-1 är i många fall rätt dåliga, men det finns ett par schampo/balsam-kombinationer som faktiskt är bra och nyttiga.

Den här flaskan fungerar som ett balsam och schampo, som motverkar torr och irriterande hårbotten. Den återfuktar din hud. Mycket bättre än produkter som kostar mycket mer i butik. Ett givet val i den här listan.

• 2-in-1
• Motverkar torr hårbotten
• Återfuktar bra

Hårvax för män

E+46 – Xtreme Fiber

Ett av de bästa vaxen där ute. Luktar gott och håret håller sig på plats hela dagen. Se till att du smörjer upp vaxet mellan handflatorna innan du applicerar vaxet i håret.

En klar favorit för många män.

• Väldigt god lukt
• Ger bra volym
• Stark hållbarhet

Truefitt & Hill Hair management styling wax

Jag minns när man var liten och var hos frisören. De avslutade alltid med att styla håret med hjälp av vax – och det luktade så gott! Det märktes att kvaliteten var högre än de burkarna jag använde mig av. Håret var lättarbetat och var på rätt plats under större delen av dagen.

Jag köpte aldrig frisörens hårvax då det kostade det dubbla månadspengen. I vuxen ålder inser jag att de inte kostar speciellt mycket och att kvaliteten är oslagbar. En solklar investering.

Varför köpa ett billigt hårvax som får ditt hår att se tråkigt och oattraktivt ut? Lägg till 20-30 kronor och du förbättrar ditt utseende med många poäng. Den här burken ger en snygg glans och håret blir mycket lättarbetat. Den har en mycket bra fasthet också!

• Exklusiv
• Snygg och naturlig glans
• Lätt att styla med

Hårgelé för män

Tenax hair gel super hold

Tro nu inte att det här är ”super hold” som namnet säger, snarare bör den kategoriseras som ”strong”. Trots etikettens fel, så är det en riktigt bra gelé.

Du får en snygg och naturlig glans i håret och håret blir hårt, utan att stelna helt. Vill du ha ett orubbligt hår som aldrig ger vika, så rekommenderar jag nästkommande gelé istället.

Om du vill en fräsch och snygg lyster med en stark hållning – då är det en av de bästa produkterna där ute. Dessutom en av de billigaste i vår lista. Kvalitet till ett bra pris.

• Bra hållbarhet
• Naturligt lyster
• Billig

American Crew Classic Superglue

Letar du efter en superstark gelé med mycket glans, då är det få som slår den här tuben. Den säljs inte i vanliga butiker, utan går i princip bara att hitta i ”high-end” frisörbutiker online.

En riktigt grym gelé som jag tvivlar på att speciellt många män är medvetna om, just därför att det är så exklusivt och bara säljs på vissa ställen.

• Mycket exklusiv
• Väldigt stark hållbarhet
• Ger en fräsch look

Bästa hårstyling produkterna för män

Vad som är bäst beror helt på vilken typ av hår du har. Är det lockigt, tunt, tjock, långt, kort eller rakt? I regel brukar man säga att hårgelé passar bäst för kortare hår, medan hårvax gör sig bättre för tjockare och/eller längre hår. De båda kan givetvis användas på alla typer av hår, framförallt vax som är en väldigt effektiv hårprodukt.

Det bästa du kan göra är att välja ett bra schampo, som verkligen rensar bort smuts från ditt hår och dina hårsäckar. Den ska vara snäll mot huden på huvudet. Se schampot som basen för hela din frisyr. Om du har en dålig bas så spelar det ingen roll om du har det bästa hårvaxet eller hårsprayen – det kommer att se dåligt ut.

På den här sidan kan du välja om du vill ha ett hårvax med låg, medium eller hög glans och stadga. Ett bra verktyg för att anpassa produkter efter ditt hår.

Vad är Pomada?

Många vet vad hårgelé, hårvax och schampo är för något. Pomada är, nuförtiden, lite av ett mysterium för vissa.

Det kan se lite blött och bakåtslickat ut. Det ser för vattnigt ut för att vara vax och för mjukt för att vara gelé. Det är med största sannolikhet pomada du ser.

Missa inte vår artikel och guide till pomada

Pomada är en flottig och vaxig produkt som får håret att se glansigt ut. Det sitter kvar i håret längre än de flesta andra produkter och kräver mer energi för att bli av med i duschen. Ett bra schampo är viktigt när du använder pomada, annars är det nästan omöjligt att få produkten ur håret.

En populär hårprodukt som funnits länge, men som ändå är relativt anonym bland gemene man. Men den har definitivt sin plats i många mäns badrumsskåp. Används det på rätt sett så kan det se riktigt snyggt ut! Leonardo DiCaprio är en skådespelare som är starkt förknippad med pomada, då man ofta använder det i hans hår vid filminspelningar.