Bästa fettförbrännaren – Kosttillskott för viktnedgång

Bränn-fett-bild

Få kosttillskott väcker lika stor uppståndelse som fettförbrännare. Fungerar de? Är de lagliga? Är de effektiva? Frågorna är många och svaren är förhållandevis få. Att försöka gå ner i vikt kan kännas svårt och jobbigt, vilket brukar få människor att leta efter genvägar och ”mirakelpiller”. Oftast hittar de endast hårt arbete, svett, tårar och magont. Eller?

Det är ingen mirakelkur, men det finns faktiskt kosttillskott som hjälper dig att gå ner i vikt och bränna fett.

Du hittar allt om dem här, plus lite till.

Nyfiken på hur vi recenserar olika produkter? Du kan läsa om processen här.

Bästa fettförbrännaren

Det finns inga tabletter (lagliga sådana, i alla fall) som per automatik får dig att bli smalare och gå ner i vikt. Däremot finns det kosttillskott som assisterar dig i att bränna fett. Dess innehåll har egenskaper som gör dig mättare, minskar sötsuget och sätter igång ämnesomsättningen.

Inom kategorin fettförbränningstabletter så finns det tyvärr många dåliga produkter. Vi har filtrerat bort dessa och tagit fram de bästa fettförbrännarna som faktiskt fungerar.


Burn X5 – Bäst i test fettförbrännare

Den mest populära av dem alla. Få kosttillskott vars syfte är att bränna fett kan mäta sig med Burn X5. Den är framtagen för att hjälpa dig att gå ner i vikt och den gör jobbet väldigt bra. Många människor har nått sina mål med hjälp av Burn X5.

Burn innehåller Hoodia, vilken har en aptitnedsättande effekt. Lägg därtill Krom som stabiliserar blodsockernivån och minskar på sötsuget. Du kan välja att beställa Burn med- eller utan koffein. Som du säkert vet så har även koffein fördelar när det kommer till viktminskning, då det sätter igång metabolismen.

Innehåll och funktioner
Hoodia – Minskar din aptit
Capsaicin (från chili) – ökar fettförbränningen
Hallonketoner – Antioxidanter som tvingar kroppen att bränna fettreserver
Krom – Minskar socker- och sötsuget
Teobromin (från kakao) – Ger ökat välmående

Aktuellt pris

GAAM Nutrition BURN PM

Den här fettförbrännaren fungerar bäst under nattetid, vilket skiljer den från många andra. Det gör den också mer effektiv än många andra kosttillskott.

Den är helt fri från koffein och simulanter. Till skillnad från andra tabletter så är den inte vätskedrivande.

Poängen med GAAM är att man ska ta den precis innan man lägger sig på kvällen. När du sover så fastar du, det vill säga du förbränner fett och går ner i vikt. Det GAAM gör är att effektivisera den perioden så att du optimerar din viktnedgång. Av den anledningen innehåller den inte ämnen som stör nattsömnen, så som simulanter eller något vätskedrivande.

GAAM sätter igång och förbättrar din ämnesomsättning, samtidigt som den innehåller ämnen som hjälper till att återhämta dina muskler.  Med andra ord ett riktigt grymt fettförbrännande kosttillskott om du vill gå ner i vikt.

Innehåll och funktioner
Grönt kaffebönextrakt – Kraftig antioxidant. Sänker blodsockret och mindre fett lagras efter måltid
Vit kidneyböna – Minskar insulinet och hämmar nybildning av fettceller
Hallonextrakt – Antioxidanter som pressar kroppen att göra av med fettreserver
Ingefära – Snabbar på ämnesomsättningen. Förbättrar matsmältningen
Alpha-Liponsyra – Ökar fettförbränningen och stabiliserar blodsockret
Spenatextrakt – Reducerar aptiten och chansen för att överäta

Aktuellt pris

Self Omninutrition Synerlin

Self Omninutrition är ett välkänt och respekterat företag. De har en hel del bra kosttillskott och deras fettförbrännare Self Synerlin är inget undantag.

Den här burken ger dig inte bara mer energi, den ökar även fettförbränningen och minskar på aptiten.

Om du känner att du behöver piggas upp och vill ha mer energi, då är Synerlin den bästa fettförbrännaren du kan köpa. Den ger dig otroligt mycket energi – vilket också betyder att du inte ska ta den på kvällen. Såvida du inte vill vara vaken hela natten.

Perfekt för dig om du är trött och behöver piggas upp, samtidigt som du vill få i dig något som hjälper dig att bränna fett.

Innehåll och funktioner
Pentakolin – Ökar fettförbränningen
Koffeinmalat – Ökar ämnesomsättningen och ger dig energi
Grönt téextrakt – Höjer fettförbränningen
Koffein – Ökar ämnesomsättningen och ger dig energi

Aktuellt pris

Self Omninutrition Waterloss

Ännu en fettförbrännare från Self Omninutrition.

Det här kosttillskottet gör så att du gör av med mer vätska. Du svettas och kissar mer.

Inom vissa kampsporter så behöver man ha en viss vikt innan matchen, vilket har gjort att många kampsportsutövare tvingas gå ner i vikt innan en invägning. Det finns en tradition där man cyklar och tränar i en bastu för att göra av med kroppsvätska  och därmed gå ner i vikt. Det är allt annat än hälsosamt och är ingenting vi rekommenderar på Gasett  – men det visar på att vätska kan väga en hel del.

Många människor rapporterar goda resultat med hjälp av den här fettförbrännaren och det kanske inte är så konstigt om man tittar på innehållsförteckningen. Däremot ska ett varningens finger höjas och du bör vara försiktig när du använder ett dylikt kosttillskott.

Innehåll och funktioner
Fikonkaktusextrakt – Nyttig antioxidant med fettförbrännande egenskaper
Maskrosextrakt – Förhindrar förstoppning. Stärker levern och matsmältningssystemet. Sänker kolesterol.
Hallonketon – Antioxidanter som får kroppen att bränna fettreserver
Schisandraextrakt – Blodsockerreglerande och minskar sockerbegär
Yerba mateextrakt – Hjälper till att bränna kalorier. Ökar mättnadskänslor.
Mjölonlövextrakt – Urindrivande och bakteriehämmande

Aktuellt pris

Bantningspiller för att gå ner i vikt

Så, nu fick vi in ordet ”bantningspiller” i ekvationen. Vi är nämligen strikt emot allt som heter banta, bantning och bantningspiller.

När man bantar så svälter man sig själv, bokstavligen. För att gå ner i vikt så behöver man ligga på ett kaloriunderskott, vilket är fullt normalt och ofarligt om det görs korrekt. När man bantar så är målet allt som oftast att äta så lite som möjligt – utan att tänka på konsekvenserna eller framtiden.

Din kropp behöver en bred variation av näring för att fungera bra och hälsosamt. Om du inte får i dig vissa vitaminer, mineraler eller andra ämnen så riskerar du att drabbas av sjukdom. Till en början kan irritation, eksem och dålig syn utvecklas till autoimmuna sjukdomar och diabetes. Bantning är ohälsosamt, kortsiktigt och ineffektivt.

Förändra din livsstil

Om du vill gå ner i vikt och minska ett par kilon runt magen, då bör du förändra sätter du lever på. Att hetsbanta och gå på extrema dieter kan resultera i viktnedgång, men det är sällan långvarigt och oftast oerhört ohälsosamt.

Börja träna, äta nyttigt och sova ordentligt. Det finns inga genvägar som gör att du på ett magiskt sätt blir smalare.

Men det finns sätt att effektivisera och snabba upp processen för att gå ner i vikt.

Fettförbränningstabletter är en av dessa hjälpmedel som bevisats vara effektiva för att minska i vikt.

Kosttillskott är inte en ersättare

Kom ihåg att kosttillskott är endast ett tillskott till din vanliga kost. Det är inte en ersättare av någonting. De bästa fettförbrännarna, som fungerar, hjälper kroppen att förbättra det interna systemet. Så som matsmältningen, ämnesomsättningen och fettförbränningen. Det ersätter inte mat.

Det bästa sättet för att gå ner i vikt är genom att ha en sund kosthållning, träna regelbundet, sova 8 timmar varje natt och dra fördelar från kosttillskott. Få regimer kan slå en sådan kombination.

Bra fettförbrännare och innehåll

Det finns flera olika typer av fettförbrännare på marknaden. En majoritet av dessa är dåliga och kommer inte att hjälpa dig överhuvudtaget.

Här är några bra ingredienser som du bör titta efter när du letar efter ett fettförbränningstillskott.

Hallonketoner

Din kropp producerar egna ketoner när du inte har ätit på länge. Din lever skjuter ut ketoner som talar om för kroppen att du just nu fastar och att den ska börja använda fettreserver som bränsle. Detta är en biologisk överlevnadsmekanism som sätter igång, för att undvika att vi svälter ihjäl.

Studier pekar på att hallonketoner, som utvinns från riktiga hallon, fyller samma funktion som våra egna ketoner. Man menar på att hallonketoner skickar signaler till kroppen och hjärnan att börja använda kroppens fettreserver för att producera energi.

Ett högst intressant och effektivt sätt för att gå ner i vikt. Flera av fettförbrännarna i vår bäst i test-lista innehåller just hallonketoner.

Koffein

Som du säkert redan vet så sätter koffein igång magen. Det har en viss laxerande effekt på många, om än inte alla. Men även om du inte behöver springa på toaletten efter en kopp kaffe så sätter koffeinet ändå igång din mage. Närmare bestämt din metabolism.

En snabbare ämnesomsättning resulterar i en effektivare fettförbränning. Av den anledningen hittar du koffein i en hel del fettförbrännare. Vår favorit Burn X5 går att beställa både med- och utan koffein.

Den här studien visar på att män konsumerar mindre energi (kalorier) efter att ha druckit koffein.

Grönt téextrakt

Det har blivit populärt att lägga i grön téextrakt i kosttillskott och då framförallt fettförbränningstabletter.

Ämnet har många positiva effekter, men framförallt påverkar det din ämnesomsättning och gör så att den arbetar bättre. Och som du vet – en bra ämnesomsättning resulterar i en bra fettförbränning.

Teobromin

Utvinns oftast från kakaobönan. Har snarlika effekter som koffein, då de är nära besläktade. Teobromin får igång tarmarna, magen och förbränningen av fett. Som en bonus gör det dig piggare, gladare och höjer din koncentration. Precis som koffein.

Forskolin

Stimulerar kroppens ämnesomsättning på ett väldigt effektivt sätt. Forskning pekar på att forskolin är mycket bra för viktnedgång och fettförbränning. Just därför återkommer ämnet i flera kosttillskotts innehållsförteckningar.

Sammanfattning

Om du vill bli smalare, gå ner i vikt, se snyggare ut – eller vad det än må vara, så är det nödvändigt att du gör flera saker. Du tränar, du äter bra och du sover ordentligt. När du har dessa tre under kontroll, först då kan du njuta av fördelarna av ett bra kosttillskott.

En fettförbrännare kommer att optimera och effektivisera ett recept som redan är bra. Det vill säga: en redan hälsosam och bra livsstil kommer att bli ännu bättre med hjälp av en fettförbrännare. Du kommer att gå ner i vikt snabbare och enklare än tidigare.