Bästa kosttillskottet för hår och naglar – Din Guide [Bäst-i-test]

Kosttillskott-för-bättre-hår-och-naglar

Av världens alla kvinnor så är det färre än 45% som går genom hela livet utan att tappa hår. Majoriteten av alla män tappar hår någon gång i livet, även om alla inte blir flintskalliga. För de flesta är det oundvikligt att tappa år med åldern, det är så våra kroppar är konstruerade. Även om du inte kan stoppa håravfallet helt, så finns det ändå sätt att minska antalet hårstrån som lämnar ditt huvud.

Precis som med allt annat i och på vår kropp så påverkas ditt hår av vad du äter. Om du får i dig rätt vitaminer och i rätt mängd, så kan det förbättra kvaliteten och styrkan i ditt hår avsevärt. Faktum är att det gäller allt; dina ögon, mjukheten i hyn och styrkan i dina naglar.

Maten du äter har en stor effekt på din kropp!

Låt oss därför ta ett djupdyk i en värld av vitaminer.

Närmaste bestämt: vitaminer och kosttillskott som påverkar ditt hår och dina naglar!

Nyfiken på hur vi recenserar olika produkter? Du kan läsa om processen här.

Bästa kosttillskotten för hår och naglar

Varje vitamin har sin specifika arbetsuppgift i kroppen. I vår artikel om multivitamin så har vi publicerat en överskådlig lista över 13 vitala vitaminer och dess arbetsområde i kroppen. Vitamin B3 (Niacin) är exempelvis mycket bra för huden, medan Vitamin K sköter om skelettet.

Därför är det viktigt att veta vad det är man behöver för att vårda hår och naglar. Vi har gjort grovjobbet åt dig genom att hitta de bästa kosttillskotten för just ditt ändamål, vare sig det är håret eller naglarna du vill förbättra och stärka.


Bäst-i-test för hår och naglar

B5 Pantotensyra

En klar vinnare som förtjänar att vara högst upp i vår lista. Vitamin B5 är känd för att vara stärka och förbättra håret. Men även naglarnas kvalitet ökar vid intag av B5-vitamin.

Om du vill ha
Starkare hår
Tjockare hårväxt
Mjukare hår
Bättre hy

Om du har
Varit för länge i solen
Har skadat hår
En irriterad hårbotten
Tunt hår
Dålig hy
Spruckna nagelband

Då är B5 Pantotensyra ett av de bästa kosttillskotten du kan ta. En tablett innehåller 500 mg B5-vitamin, vilket utan tvekan kommer att stimulera hår, naglar och hud på ett utmärkt sätt.

• Perfekt för bättre hår
• Mycket B-vitamin
• Pålitlig

Bästa Allt-i-ett kosttillskott

Skip Hår, Hud & Naglar Pantoten + Silica

En av de billigaste kosttillskotten, men ack så effektiv. Den innehåller väldigt många olika vitaminer och mineraler, vilket gör att den sticker ut ur mängden. Alla dessa vitaminer och mineraler ger dig en mängd olika fördelar och inte bara för hud, hår och naglar. Även om det är huvudorsaken till att använda den här produkten.

Den innehåller bland annat B1, B2, B3, B5, B6, B12, vitamin E, Magnesium och en hel del annat gott. Det är som en godispåse av nyttigheter i tablettform. Ja, för kroppen då.

Om du har problem med håret, naglarna och huden – eller vill undvika sådana problem – då är det här ett av de bästa kosttillskotten du kan ta. Att priset dessutom är så lågt i jämförelse med andra kosttillskott är också det en positiv aspekt.

Starkt rekommenderat!

• Billig
• Många olika vitaminer & mineraler
• Bra för hud, hår och naglar

Bästa kosttillskottet för starkare hår

Self Omninutrition B-Plus Complex

B-vitamin är de vitaminer som påverkar håret allra mest. Det här tillskottet innehåller alla b-vitaminer som finns. Plus zink och C-vitamin. Vilket gör den här burken till det bästa kosttillskottet för starkare hår. Utan tvekan.

B-vitamin (förutom B12) är vattenlösliga, vilket innebär att kroppen inte kan spara på vitaminet. Överskott kissas med andra ord ut.

Vi behöver få i oss en viss mängd B-vitamin varje dag för att kunna fungera korrekt. Så även om du fick i dig tillräckligt igår, men ingenting idag – så är det inte bra. Vilket kan resultera i att kvaliteten på ditt hår försämras avsevärt.

Istället för att oroa dig om du har fått i dig tillräckligt, så är det snabbt och enkelt att kunna ta en tablett till frukosten och få i sig en oerhört bra mängd B- och C-vitamin. Det är en av de goda sakerna med att leva under 2000-talet – vi kan få i oss sådana otroliga mängder nyttigheter genom en liten tablett.

Kort sagt: om du vill få ett bättre och finare hår, då är Self Omninutrition B-plus Complex ett bra kosttillskott för ändamålet.

• Mycket B- och C-vitamin
• B-Komplex
• Ger dig starkare hår

Bästa kosttillskottet för naglar

Lysin 500

Det kan finnas flera orsaker till att man har spruckna naglar, dåliga nagelband och naglar av dålig kvalitet. Naglar, naglar, naglar..

En vanlig anledning är att man inte har tillräckligt med Lysin, som är en essentiell aminosyra som finns i kroppens kollagen. För att bespara dig en lång lektion i biologi, så finns kollagen i naglarna, håret och huden. Du hittar det även i brosk och i dina leder.

Minst sagt, Lysin är oerhört viktigt och spelar en extremt stor roll i kvaliteten på dina naglar. Om du har dåliga naglar som behöver stärkas och bli finare, då är Lysin 500 att rekommendera.

En kapsel innehåller 500mg L-Lysin, vilket är en tillräcklig mängd för att kroppen ska börja reparera eventuella nagelproblem som du har.

• Bästa vitaminet för naglar
• Mycket L-Lysin
• Bra för den med dåliga naglar

Viktigt om håravfall och dåliga naglar

Vitaminbrist och undernäring

Varenda liten cell i din kropp behöver en viss vitamin och mineral för att kunna fungera korrekt. Om du inte får i dig tillräckligt av någonting så kommer det att påverka dig negativt. Vare sig det är dålig andedräkt, håravfall, spruckna nagelband eller dåligt mörkerseende.

En stor anledning till att folk har slitet hår, håravfall och dålig hy är för att de lider av någon form av vitaminbrist. Se därför till att alltid äta en varierad och balanserad kost där du får i dig allt som din kropp behöver. Dina hårsäckar och nagelband kommer att tacka dig.

Biotin och vitamin B5

Vitamin B är en Gudagåva när det kommer till återhämtning och reparation av naglar och hår. De båda står i direkt anknytning till hur bra håret och naglarna mår. Därför är det viktigt att få i sig tillräckligt med Vitamin B5 och Biotin även när du inte har problem med ovanstående.

Förebygg problemen istället för att försöka bota dem när de väl börjat knacka på dörren.

Järnbrist

Studier visar på att kvinnor som har järnbrist löper en större risk för håravfall. Järn har flera andra viktiga funktioner i kroppen. Kvinnor som är i klimakteriet brukar rekommenderas intag av bland annat zink.

Kosttillskott och mat för bättre hälsa

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: kosttillskott är endast ett tillskott, en addition till vanlig mat. Riktig husmanskost kommer alltid att vara det bästa för dig, så länge du är frisk och äter en välbalanserad och hälsosam kost.

Men det kan vara svårt att få i sig tillräckligt av allt varje dag. Ibland hinner man inte, ibland orkar man inte och ibland tror man att man fått i sig allt – men det har man inte. Det är lätt hänt att man missar att få i sig ett visst vitamin ibland. Det är ok, så länge det inte händer regelbundet.

Kosttillskott är ett jättebra sätt för att få i sig tillräckligt av någonting. Framförallt när det gäller hårvård, naglar och hud. Håret och naglarna påverkas så mycket av vad vi äter att det kan göra en stor skillnad, både vad gäller utseende och hur håret och naglarna känns.

Ta alltid vara på dig själv genom att äta bra. Se heller aldrig kosttillskott som en form av medicin mot allvarligare sjukdom, såvida inte läkare säger annat. Om du misstänker att du har någon sjukdom så bör du uppsöka läkare för rådgivning.

Sammanfattning

Det finns flera olika typer av vitamintillskott och det kan vara svårt att veta vad som är bra för vad. I vår lista i början av artikeln hittar du våra rekommendationer för de bästa kosttillskotten för hår och naglar.

Jag kan även rekommendera att läsa vår artikel om det bästa proteinpulvret. Protein är även bra för cellbildningen i kroppen, vilket påverkar hår och naglar.

Är det så att du letar efter ett tillskott specifikt för att förbättra cellerna i håret och naglarna så rekommenderar jag produkterna i början av den här artikeln. De flesta av dem är specifikt framtagna för just det ändamålet.